18. Svjetsko seniorsko prvenstvo tampere-Finska

Najuspješnija bh. takmicarka Odžakovic Arnela u pojedinacnoj konkurenciji +60 kg uspjela je jedina stici na korak do medalje i osvojiti peto mjesto. U kvalifikacionom dijelu, u konkurenciji 38 takmicarki, briljirala je ubjedljivo nad protivnicama Kanade 2:0, Švicarske 8:3, Brazila 3;1, te svakako najintresantnije protivnice Aras, koja se dan prije okitila zlatom u open kategoriji, visokim rezultatom 4:1.

 

Odžakoviceva jednostavno nije imala srece i u borbi za ulazak u finale poražena je od predstavnice Japana 3:1.U repasažnoj borbi za trece mjesto Odžakoviceva je poražena rezultatom 2:1 od predstavnice Srbije Filipovic. Rezultat je bio neizvjestan 1:1 do samog kraja, uz evidentnu inicijativu i efikasnost bh. predstavnice.

U posljednjim sekundama, i pored toga sto su se dva suca izjasnila za Arnelu, a treci pomocni sudac signalizirao da nije vidio akciju, glavni sudac je zatražio izjašnjenje koje je bilo identicno kao prvi put, te donio kontraverznu odluku da poen dodijeli predstavnici Srbije, te time i trece mjesto na Svjetskom prvenstvu. Zvanicnim petim mjestom treba zaista biti zadovoljan, jer je rijec o mladoj takmicarki koja iza sebe ima sjajne rezultate i koja je ovim plasmanom potvrdila ocekivanja vrhunskih rezultata u bliskoj buducnosti.

Od ukupno 81 zemlje ucesnice, 29 zemalja je ucestvovalo u raspodjeli medalja. Primjetno je da je od toga 15 zemalja nosilaca medalja iz Europe, što je još jedna potvrda kvalitete europskog, a samim tim i bh. karatea.

Gallery

 
 

Statistics

Broj pregleda članaka
116236

Who's Online

Ko je na web-stranici: 33 gostiju i nema prijavljenih članova