Taiwan

Arnela Odžaković na 8. Svjetskim igrama osvojila zlatnu medalju

Na 8. Svjetskim igrama u Kaohsiungu - Taiwan  25.07.2009. godine najuspješnija bh. sportašica i članica karate kluba Bushido iz Sarajeva osvojila je zlatnu medalju u borbama u kategoriji +60 kg.
U prvom kolu savladala je predstavnicu Senegala 2:0, potom predstavnicu Taiwana 4:1.

Read more Arnela Odžaković na 8. Svjetskim igrama osvojila zlatnu medalju


Mediteranske

Arnela Odžaković osvojila bronzu.

Bosanskohercegovačka reprezentacija u karateu je osvojila jednu srebrenu i dvije bronzane medalje na Mediteranskim igrama u Pescari.
Najuspješnija bh. sportistkinja, koja je na prošlim 15. Mediteranskim igrama u Almeriji osvojila zlato, do odličja je došla pobjedama nad predstavnicom Srbije, aktuelnom svjetskom prvakinjom predstavnicom Francuske, te u repasažu nad Egipćankom, dok je jedini poraz zabilježila od Grkinje.

Read moreArnela Odžaković osvojila bronzu.


Državno

16. Državno prvenstvo za seniore u katama i borbama.

 Prvenstvo je održano po prvi put po novim starosnim i težinskim kategorijama, kao i po novim izmijenjenim sudijskim pravilima. Učestvovalo je 145 takmičara iz 33 kluba. Bushido je predstavljalo sedam mladih takmičara koji su tek stekli pravo nastupa u seniorskoj kategoriji. Klub je osvojio ukupno šest medalja i zauzeo 4. mjesto u ukupnom plasmanu. U proteklih petnaest godina takmičenja ovo je definitivno najmlađa, ali najtrofejnija ekipa Kluba.
Medalje su osvojili:

Read more16. Državno prvenstvo za seniore u katama i borbama.


Arnela

Izbor najuspješnijih sportista i ekipa Kantona Sarajevo za 2008. godinu.

Arnela  Odžaković, članica Karate kluba Bushido po šesti put uzastopno osvojila je titulu najuspješnije sportašice Kantona Sarajevo.
Nagradu je dobila na osnovu rezultata postignutih u 2008. godini na Europskom prvenstvu u Tallinu – Estonija, gdje je osvojila srebrenu medalju u kategoriji +60 kg i bronzanu medalju ekipno.

Read moreIzbor najuspješnijih sportista i ekipa Kantona Sarajevo za 2008. godinu.


Gallery

 
 

Statistics

Broj pregleda članaka
116221

Who's Online

Ko je na web-stranici: 24 gostiju i nema prijavljenih članova