Novosti

 
 

Klub borilačkih vještina «Bushido»

Bushido

Klub borilačkih vještina «Bushido» je osnovan i registrovan u augustu 1994. godine, od kada je i punopravni član Karate saveza Bosne i Hercegovine.

 

Najbitnije aktivnosti kluba su karate škola, učešće u sistemu takmičenja Karate saveza Bosne i Hercegovine, škola samoodbrane, internacionalna karate škola, te rekreativni karate. Navedene aktivnosti se realizuju svakodnevno u večernjim satima u prostorijama Učiteljske škole i Centra za sport i rekreaciju.

Od početka svog rada do danas, u proteklih deset godina, Karate klub «Bushido» je raznim aktivnostima obuhvatio više stotina polaznika.

Trenutačnu strukturu kluba čine: početnici, napredni vježbaci, te prvi tim kluba, odnosno takmičari, što ukupno čini 150 članova u čijem radu je angažirano 10 trenera.

U proteklih deset godina postojanja karate klub “Bushido” je postao prepoznatljivo ime na domaćim i internacionalnim takmičenjima zahvaljujući kvalitetnim nastupima i postignutim rezultatima naših takmičara.

U narednim godinama, klub će naporno raditi s ciljem da u kontinuitetu nastavi postizati vrhunske rezultate na zvaničnim svjetskim, evropskim, mediteranskim i balkanskim prvenstvima, prvenstvima u Bosni i Hercegovini, kao i nastaviti intenzivno raditi na popularizaciji karate sporta medu omladinom.

Gallery

 
 

Statistics

Broj pregleda članaka
116234

Who's Online

Ko je na web-stranici: 29 gostiju i nema prijavljenih članova